Godt nytår!

Først en rigtig god “skovrejsningsnyhed”. På det nyligt overståede klimamøde COP28 i Dubai, stiftede Danmark, Panama og Finland alliancen “GONE” (Group Of Negative Emitters), som er lande, der vil fjerne mere CO2, end de udleder. Dette skal ske ved skovrejsning, fangst og lagring af CO2. Det er meget glædeligt med alliancen “GONE” – og tankevækkende (på den positive måde), at alliancen deler samme filosofi, som Grow For It lagde ud med i 2009. Se  Historien bag Grow For It

Tak til alle donatorerne – jer. Vi nåede det nødvendige antal gavegivere, så vi kan opretholde § 8a godkendelsen hos SKAT. Alle donationer som I opgav, er nu indberettet til Skattestyrelsen.

Vi har i starten af 2024 private midler til 25 hektar i Uganda, og vi modtog i december firmamidler til plantning af foreløbig 7,5 hektar skov i Vietnam.

I Madagaskar fortsætter vi med at plante 40.000 stiklinger hver måned til og med maj 2024. Fra juni 2024 har Eden Projects varslet en markant forhøjelse af priserne (fra 0,15 USD til 0,75 USD pr. træ), og sat 75.000 USD som et årligt mindstebeløb.

Grow For It er desværre blevet “for små” til at kunne opfylde disse krav. Bestyrelsen har på den baggrund besluttet ikke at forlænge aftalen med Eden som udløber i maj 2024. Vi har været meget glade for samarbejdet med Eden Projects, og kan kun glæde os over, at der er tilstrækkeligt med firmaer der kan opfylde de nye krav.

For nye private donationer i 2024 vil der så kun være mulighed for at få plantet skov i Uganda. Årsagen til dette er prisforhøjelsen fra Eden Projects og de momsforhold vi omtalte på generalforsamlingen i maj 2023.  Læs mere her.

For firmaer, som arbejder med moms, vil der blive mulighed for at vælge mellem Uganda og Vietnam. Dette vil ske gennem en trepartsaftale således, at firmaerne vil kunne fradrage momsen på normal vis. Vi vil, så snart det er muligt, få ændret i webshoppen og på hjemmesiden.