Træplantninger bliver også påvirket af Covid-19, men fordi planteperioderne varierer, er situationen forskellig fra land til land. Her er en oversigt over, hvordan Covid-19 påvirker Grow For Its internationale planteområder:

Nepal: I Nepal er planteperioden juli, august og september. Danish Forestry Extension (DFE) er fortrøstningsfund i forhold til, at den lokale skovdyrkerforening (det bliver den samme som sidste år) nok skal få plantet alle træer. Sidste år blev der plantet 12 hektar. I år skal der plantes 27 hektar. Alle 27 hektar er reserverede. Vi har således udsolgt for Nepal.

Vietnam: I Vietnam er den bedste planteperiode september, oktober og november. Danish Forestry Extension (DFE) tror ligeledes her, at den lokale skovdyrkerforening nok skal få plantet indenfor perioden, specielt fordi perioden ligger sidst på året. Sidste år blev der plantet 14 hektar. I år har den lokale skovdyrkerforening bedt om hjælp til 20 hektar. Vi har endnu ikke udsolgt af plantninger i Vietnam (læs om Vietnam modellen).

Uganda: Landet er påvirket af Covid-19. Alle ikke livsnødvendige offentlige institutioner er lukket ned, herunder Uganda National Forestry Authority (NFA). Den lokale skovdyrkerforening UTGA kan således ikke få svar omkring det ”land lease”, hvorpå vi skulle have plantet i 2020. Denne usikkerhed gør, at vi desværre ikke vil kunne nå en forårsplantning i perioden marts, april og maj. Vi satser i stedet på, at UTGA og Danish Forestry Extension (DFE) vil kunne få et svar fra NFA, så vi vil kunne få plantet i efterårsperioden, der løber fra september til november.

I Uganda plantede vi sidste år 50 hektar med TROFACO. I 2020 forventer vi at kunne tilplante et tilsvarende areal. Denne gang bliver det med Danish Forestry Extension og den lokale skovdyrkerforening UTGA. 27 hektar af de 50 hektar er reserverede. Vi har således stadig ikke udsolgt for Uganda.

Madagaskar: I Madagaskar plantes der fortløbende, idet de lokale selv fremstiller og håndterer de mangrove stiklinger, som de også selv planter. Og fordi mangrovetræer gror i saltvand, er der ingen speciel regntid, der skal tages hensyn til.