Firmaet Cibi e Vini,  www.cibievini.dk, har valgt at balancere såvel fremtidig som tidligere CO2-udledning ved import af 20.000 flasker økologisk vin fra Italien årligt.

Cibi e Vini (på dansk: Mad og Vin) har bedt GROW|FOR|IT om at sørge for plantningen i Uganda, jævnfør GROW|FOR|IT´s model B, som er 700 træer i række. De 700 træer vil årligt opsuge 10 tons CO2. De 700 træer bliver plantet langs en offentlig vej og vil, udover at opsuge CO2, også danne skygge for vejfarende. Det bliver den danske organisation TroFaCo www.trofaco.org, der vil forestå plantningen i Uganda.

Ejeren af Cibi e Vini, Fabio, siger: ”…det er dejligt at vide, at de økologiske vine, vi importerer, nu bliver en smule mere bæredygtige med plantningen af træerne langs en vej i Uganda”.

Opsugning/balancering af 10 tons CO2-udledning svarer reelt til import af 80.000 flasker økologisk vin fra Toscana, hvorfra Cibi  e Vini importerer 20.000 flasker årligt.

Men, som Mie fra Cibi e Vini siger: – ”ja, men så passer det vel godt med, hvad vi har udledt tidligere, og så henter vi for øvrigt også økologisk vin fra Sicilien”.

Den præcise udregning af CO2-balancering kan ses her (klik her).