GROW|FOR|IT har indgået en aftale med den amerikanske NGO Eden Reforestation Projects om tilplantning af et større areal mangroveskov i Madagaskar.

GROW|FOR|IT bruger fortrinsvis mangroveskov til mindre donationer, men vi har besluttet også at tilbyde mangroveskov til livstidsbalance på grund af de store kvaliteter, der er ved den type skov.

Mangroveskov er verdensmester i at trække CO2 ud af atmosfæren. Mangroveskov kan indeholde 4 gange så meget kulstof som andre tropiske skove – op til 1000 tons kulstof pr hektar, hvoraf hele 80 % er lagret i rødder under vandoverfladen. Læs her i Nature (engelsk), hvordan mangroveskovene evner at opsuge mere end 20 tons CO2 pr. år.

Mangroveskov gror i saltvand og fungerer som børnehave for livet i kystzonen, idet rødderne giver perfekte skjulesteder og beskytter økosystemerne mod storm og bølger. Mangrovetræernes funktion er rigtig godt forklaret her i denne video.

Træer i en mangroveskov står meget tæt, så hver hektar vil blive tilplantet med minimum 10.000 stiklinger. Stiklingerne er en blanding af Avicinia marina, Rhizophora mucronata, Ceriops tagal og Bruguiera gymnorrhiza, som alle er naturligt hjemmehørende i Madagaskar.

Området, vi planter i, hedder Antsanitia og er på lidt over 400 hektar. Hvis du følger dette link, viser GPS-koordinaten, hvor Antsanitia-sitet ligger.

Det er ikke enkelt at dokumentere mangroveplantninger så nøjagtigt som plantninger på land. Eden arbejder på løsninger baseret på droneflyvning, men disse er endnu ikke færdige, så foreløbig vil vi kunne dokumentere mangroveskove som beskrevet i denne type afrapportering.

Skulle du ønske mangroveskov til din CO2-balance for livstid, angiver du blot dette, når du udfylder formularen til interessetilkendegivelse – klik her for at gå til siden med bidragsmuligheder.