Mangroveskov bliver kaldt en af klimaets frontkæmpere, og det er fordi mangroveskov i gennemsnit lagrer dobbelt så meget CO₂  pr. hektar som almindelig skov. Derfor er der grund til at være stolt, når vi idag kan dele de første billeder, vi har fået hjem fra Madagascar fra vores amerikanske partner Eden Reforestation Projects. Over de seneste seks måneder har Eden plantet mangrove-stiklinger på GROW|FOR|ITs site Ampajoana i Madagascar. Et nyt stort areal er på vej til at blive tilplantet med mangroveskov – altsammen takket være vores donorer hos Siemens-Gamesa.

Stiklingerne på billedet er det konkrete resultat af vores donorers indsats. Sidste jul valgte 103 medarbejdere ved Siemens-Gamesa en træplantningsdonation på 400 kroner som firmajulegave, og Siemens-Gamesa donerede yderligere 197 uafhentede julegaver til træplantning. Ialt blev det til 120.000 kroner til træplantning. Sammen med donationer fra GO-FOR-IT! medlemskaber har det muliggjort plantearbejdet i Madagascar.

Plantning på siten fortsætter indtil januar, og vi får de næste billeder i maj, hvor det bliver spændende se den forventede øgede vækst.

Det kan være svært vurdere de fremmedartede forhold, men Debbie Crawford fra Eden forsikrer os om, at stiklingerne er i god vækst. I en email skriver Debbie:
The trees have been planted over the past 6 months and the first ones are now starting to sprout. I know they don’t look like much now as they are still quite young but they are growing and doing well.

Her er en video, vi har modtaget fra vores “klimafrontkæmpere” i floddelta-mudderet på Madagascar:

De lokale ansatte, som Eden har ansat, arbejder i flod-deltaets mudrede forhold og sætter 15.000 stiklinger pr. hektar. Stiklinger som med behørig pasning bliver til mangroveskov, der i gennemsnit lagrer dobbelt så meget CO2 pr. hektar som almindelig skov. Alle der har bidraget til den her vigtige og konkrete handling for klimaet kan godt tillade sig at løfte armene i vejret og være glade og stolte!