Status på mangroveskov i Madagascar med Eden Projects

af Peter Esmann | 20. november 2019

Arbejdet med at tilplante Antsanitia siten i Madagascar har været i gang siden januar 2019. Takket være alle de mange donationer vi har modtaget, har vi måtte udvide aftalen med Eden Projects i Madagascar. Siden august har vi fordoblet antallet af hektar fra 2 til 4 hektar om måneden, fra 20.000 til 40.000 mangrove stiklinger om måneden på Antsanitia siten – se billeder af de nye mangrove stiklinger her.

Kort tid efter vi havde underskrevet aftalen om en fordobling, havde donorene indbetalt så store beløb, at vores udvidelse var tæt på overtegnet. Vi har nu indskrevet en tilføjelse i vores aftale med Eden, så vi fremover kan opjustere plantningerne, hvis I, kære donorer, igen hjælper med at overopfylde aftalen.

Efter udvidelserne i 2019 er målet, at Grow For It i 2020 vil fortsætte med at få plantet 4 hektar mangroveskov – hver måned!

I forbindelse med udvidelsen af aftalen blev vi også tildelt et areal, som kun er til os i Grow For It. Placeringen gør, at de lokale folk, som planter mangrovestiklingerne, ikke har så langt hver dag.

Den klare afgrænsning af arealet (121 hektar) betyder også, at vi ved, hvornår vi har udfyldt hele området med mangrove træer. Dette link giver en GPS markering af, hvor Grow For Its del af Antsanitia-sitet ligger (se også areal-afgrænsningen på de 121 hektar nedenfor).

I sommer modtog vi nye fotos fra Eden Reforestation Projects fra det 18 hektar store Ampazony site i Madagaskar med mangrove. Dette site blev tilplantet i 2018 med 200-kroners-donationer, GO-FOR-IT-pakker og 300 firmajulegaver (tidligere nyhed her). Debbie fra Eden Projects skrev i den forbindelse følgende:  

I also wanted to share some update photos from the Ampazony site. The photos in this folder show the progress on some of the earliest planted trees and additional planting in areas that needed to be filled in after the initial planting. The trees that are now over a year old look amazing! 

For dem som ikke ved det, fungerer mangroveskov i vækst som en art børnehave for livet i kystzonen, idet rødderne giver perfekte skjulesteder for småfisk. Samtidig beskytter mangrovetræerne økosystemerne mod storm og bølger. Mangrovetræernes funktion er rigtig godt forklaret her i denne video.