Alle træer betalt af jer, vores livstidsbalance-donorer, er nu plantet og i vækst. TROFACO har fra sidst i juli og til 10. august været i Uganda for at efterse plantningerne og få billeddokumentation. TROFACO er i øjeblikket ved at få lagt alle billederne op på hjemmesiden. Jeg giver ordet til Steffen Johnsen fra TROFACO, som kort vil berette om forløbet og om, hvad der nu sker:

Steffen:
’Siden Grow For It besøgte Uganda tidligere på året, har CIDI færdiggjort plantningerne. De har også taget ’efter’ billeder langt de fleste steder. Vi besøgte plantestederne, tog de manglende billeder og besigtigede træerne ’in person’, så der er ingen bekymring.
Vi arbejder på fuld kraft med at få lagt billeder op, få tastet ind hvor mange træer af hvilke slags, der er plantet de forskellige planting sites osv. Herefter skal vi parre billeder, træer og Grow For It batchnummer så I kan finde jeres træer. Vi forventer at være færdige midt september. Herefter skal Grow For It godkende dokumentationen, således at næste rate kan udbetales.
Dokumentationsarbejdet tager lidt tid, da vores nuværende IT-system langt fra gør tingene automatisk. Derfor har vi også bestilt et nyt og er ved at udvikle det med et firma. Det skal kunne følge med vores vækst. Fordi I har været så flinke at bestille en masse træer, er det nuværende ret ’overvældet’! Vi har endda plantet flere end I (og andre) har bestilt, så der er træer ’på lager’ hvis I ønsker én hektar mere.

Vores besøg skulle også bestemme et sted, hvor vores seneste kunde, transportfirmaet ANCOTRANS, kan få plantet. Det første os vidt omkring, blandt andet til bakkerne rundt om den skole, hvor Jens Thomsen kontrollerede Grow For It plantningen fra 2017. Det bliver de bakker, der modtager ANCOTRANS’ træer. Her er et billede fra vores drone.

Vi fandt også, med CIDIs hjælp, et andet endnu større sted, der kan bruges til fremtidige plantninger. Bakkerne der og på billedet er nøgne fordi træerne er fældet hen ad vejen og køer har haft fri adgang. De æder de spirende træer. Nu, med TROFACOs og CIDIs aftale med kongedømmet Buganda, vil den slags kvægdrift blive forhindret.

I hører mere snarest! Og skriv gerne direkte til os, hvis I har spørgsmål (info@trofaco.org).

Vedlægger et par billeder mere nedenfor: Dels Eduard fra CIDI’s lokalkontor i Rakai som tæller ny træer i Minziiro Hills, her i august 2019.

Og så et fra skoven, man skal igennem for at komme til Minziiro Hills, hvor jeres træer står. Det er ikke nemt, og slet ikke hvis det regner 🙂

Mange hilsner
Steffen Johnsen
TROFACO