Grow For It donorer sikrer beplantning af en halv million mangrovetræer, som kan optage estimeret 600 tons CO2 per år

I løbet af 2023 har vi i Grow For It været på udkig efter yderligere muligheder for at plante mangrovetræer. Vi er ret vilde med mangrover, fordi de optager en masse CO2, men derudover fungerer de som børnehave for biodiversiteten i området. Sidst, men ikke mindst, beskytter planterne imod erosion fra hav, sø og flod (lær mere her:  YouTube).

Vi er derfor glade for at kunne annoncere, at vi har underskrevet en ny aftale med Eden Projects om at plante 500.000 træer, svarende til et areal på 25 hektar i Ankazomenavony – Antsaboka området på i alt 357 hektar. CO2-optaget for de 20.000 træer (som plantes per hektar) estimeres til minimum 24 ton CO2 per år, baseret på beregninger fra Antsanitia 2 projektet1 (lær mere her: Nye tal fra Eden: Så meget CO2 opsuger mangrove-skov i Madagaskar om året). Tilsvarende vil 500.000 træer på 25 hektar altså optage 600 tons CO2 om året (25 hektar * 24 t CO2).

Plantningen begynder sommeren 2023 og løber indtil foråret 2024. De totale omkostninger er 75.000 USD eller ca. 500.000 DKK.

Ankazomenavony – Antsaboka

Det  357 hektar store Ankazomenavony – Antsaboka område ligger på følgende koordinater: 15°37′14.10″S, 46°26′17.81″E. Over årene er området blevet ødelagt, primært af lokal skovdrift. De lokale indbyggere henter træ til at bygge huse af eller til at sælge kommercielt. Noget af området indeholder dog stadig sund skov, men også dette område trues, nu hvor de lettere tilgængelige områder er slidt op.

Vi støtter lokalmiljøet

Antsaboka-lokalmiljøet har over 1,263 indbyggere, hvoraf størstedelen tilhører Sakalava-stammen. De fleste aktiviteter i landsbyen knytter sig landbrug, fiskeri og at væve måtter. Træfældning til at understøtte nabobyen Mahajanga er en stor faktor i skovtabet. Derudover gør den lette adgang til transport af træprodukter via havet det nemt for udnyttelse af området til træhugst. Det er problematisk for både skov og biodiversiteten i de lokale økosystemer. Eden Reforestation hjælper med at restaurere de øgelagte økosystemer i området. Som altid arbejder Eden ved hjælp af lokalbefolkningen, som dermed også bliver gjort i stand til at tage vare på deres lokalområde – på bæredygtig vis.

Understøtter biodiversiteten

Området er en bevaringsprioritet, da biodiversiteten er meget høj og inkluderer bl.a. kæmpemudderkrabber (Scylla serrata),  Fiddler crab, dyndspringere (Periophthalmus modestus  ) og nilkrokodiller (Crocodylus niloticus), ligesom Madagascar kingfisher (Corythornis vintsioides ), Madagascar rail (Rallus madagascariensis ) og Magagaskars kardinalfugl (Foudia madagascariensis). Mangrove træerne i området tilhører følgende sorter; Rhizophora mucronata Ceriops tagal og Bruguiera gymnorhiza.

Hvor findes projektet?

15°37’14.1″S 46°26’17.8″E – Google Maps